fredag, juni 12, 2009

Storbritannien stöder Pride i Warszawa

För att uttrycka den brittiska regeringens stöd för lesbiskas, homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter i Polen ordnade ambassadören Ric Todd i veckan ett möte med arrangörerna av lördagens Prideparad i Warszawa.
Han överlämnade då ett exemplar av boken UK Guide To Lesbian, Gay, Bisexual And Transgender People (LGBT) And Their Rights på polska. Översättningen är gjord med stöd av brittiska ambassaden och kommer att överlämnas till andra organisationer som sysslar med mångfald och HBT-rättigheter. (Warsaw Voice 12 juni 09)

Religiösa vill stoppa Madonnas konsert i Warszawa

– Madonnas konsert den 12 augusti måste stoppas, annars kommer vi dit och överröstar henne!
Det säger representanter för katolska organisationer i Polen. De är upprörda över att konserten ska gå av stapeln på Marie Himmelsfärdsdag, som är religiös helgdag i Polen. Valet av datum för konserten är en provokation! menar de oroliga katolikerna.
De tycker att Madonnas shower är antikristna och kräver moralisk upprustning i huvudstaden. Därför har det bildats en protestkommitté för att samordna protesterna från församlingarna. De upprörda kräver att inrikesminister Grzegorz Schetyna och arrangörerna ska ställa in konserten i Warszawa.
- Annars blir uppslutningen från vår sida massiv, säger Krzysztof Zagodza, mannen bakom initiativet. Vi kommer att överrösta Madonna! (Polskie Radio 10 juni 09)