tisdag, oktober 20, 2009

Förförisk CBA-agent lurar offer i fällan

En ny korruptionsskandal har seglat upp i Polen. Den här gången handlar det om en av CBA:s (Antikorruptionsbyrån) agenter, som förför dem han utreder för att få fram den information han vill ha, rapporterar den ansedda tidningen Rzeczpospolita.
En mutmisstänkt TV-stjärna snärjdes av den förföriske agenten, och litade på honom, i synnerhet sedan han träffat hennes familj och vänner.
Han ska också ha förfört en politiker som för något år sedan anklagades för korruption i samband med en markaffär.
Agenten var också inblandad i ett misslyckat försök att sätta dit expresidenten Aleksander Kwasniewski och hans hustru Jolanta för korruption.
Mannen är 33 år, kör ömsevis Porsche och Harley Davidson, klär sig i Armani och Prada och har en flott våning. Plånboken är fylld av pengar och kreditkort och kvinnorna smälter när han ler sitt Hollywoodleende.
Han började som polis men ansågs så lovande att han snart fick förflyttning till CBA. På grund av sina skådespelartalanger har han arbetat under cover i flera stor knarkaffärer.
– En mycket professionell och erfaren officer som företagit flera specialoperationer riktade mot organiserad kriminalitet och knarkhandel, säger hans överordnade. Han är ingen playboy, men han måste smälta in i de omgivningar där han rör sig.
Nu när han är avslöjad är hans liv i fara, säger den förre CBA-chefen Mariusz Kaminski. (Polskie Radio 20 okt 9)